ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (31-1-2023)

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας με τη συμμετοχή όλου του διοικητικού και του αποσπασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού της υπηρεσίας, έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Καππάτος Παναγής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Τραυλός Σταύρος και ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Μιχαλάτος Θεόφιλος.

Στη σεμνή αυτή τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να έχουν υγεία, καλή και ευλογημένη χρονιά, εξήρε δε το εκπαιδευτικό έργο της Διεύθυνσης και ευχήθηκε κάθε πρόοδο. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας Αλεξανδράτος Γεώργιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τόνισε ότι η θρησκεία και η εκπαίδευση είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί μας διακατέχονται από υψηλό θρησκευτικό φρόνημα και επεσήμανε ότι η εκκλησία και η εκπαίδευση, αν και έχουν διακριτές αρμοδιότητες, διασταυρώνονται εντούτοις και συγκλίνουν, συμβάλλοντας στην από κοινού ηθική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, των μαθητών μας. Τέλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία, η οποία έχει εδραιωθεί μεταξύ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης, προσφωνώντας το Βουλευτή της Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Καππάτο Παναγή, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εκδήλωση -δεδομένου του εντατικού προγράμματος υποχρεώσεών του-, ανέδειξε το συνεχές, άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον του τελευταίου για ζητήματα εκπαίδευσης των νήσων, εξέφρασε τη διαπίστωση ότι ο βουλευτής επιδεικνύει ένθερμο ενδιαφέρον και αυξημένη μέριμνα για τα ζητήματα που ανακύπτουν στην εκπαίδευση και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Στη συνέχεια υπογράμμισε τις άμεσες και εξαιρετικά αποδοτικές θεσμικές παρεμβάσεις του, που πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο καθοριστικής σημασίας για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, κατά την οποία σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται επιτυχώς από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μια πλειάδα νέων μέτρων και καινοτομιών που προσδίδει αναντίλεκτα μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα στην εφαρμοζόμενη εκπαιδευτική πολιτική. Ο κ. Βουλευτής στην αρχή τής αντιφώνησής του εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πρόσκληση, υπογράμμισε ότι πάντα είναι στη διάθεση των υπηρεσιών μας και της υπηρεσίας μας ειδικότερα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο που συντελείται από το Υπουργείο Παιδείας και στα οριζόντια νέα εκπαιδευτικά μέτρα που αποτελεσματικά υλοποιούνται, σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο, υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης στελέχωσης των σχολικών μονάδων και έκανε αναφορά σε ορισμένα προβλήματα στέγης που υπάρχουν και στις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να επιλυθούν.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, απευθυνόμενος στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Τραυλό Σταύρο, ανέφερε ότι, ως επικεφαλής των αρμόδιων Τμημάτων των περιφερειακών μας ενοτήτων, επέδειξε ζήλο και ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά

σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τον χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μνημονεύοντας μεταξύ αυτών τη μέριμνα για τις σχολικές υποδομές, την εξασφάλιση των αναγκαίων προμηθειών, ιδιαιτέρως δε τον έγκαιρο προγραμματισμό και την έκδοση προσκλήσεων για τη μεταφορά των μαθητών, σημειώνοντας ότι, όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρότι στα δύο νησιά μας μεταφέρονται πλέον των 1.450 μαθητών, τα προβλήματα είναι ελάχιστα, προκύπτουν δε συνήθως εκτάκτως και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Στη συνέχεια εξήρε την άριστη συνεργασία της Διεύθυνσης με τον εντεταλμένο Τμηματάρχη στο αντίστοιχο Τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, κ. Σπαθή Ευάγγελο. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την συμβολή του στη μεταστέγαση της υπηρεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στα θέματα υποδομών, στις διαδικασίες για την μεταστέγαση της υπηρεσίας, στα θέματα μεταφορών μαθητών και στην νέα νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας διευκολύνεται πλέον η μεταφορά των μαθητών στις περιπτώσεις που οι επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις για μεταφορές καταστούν άγονες.

Προσφωνώντας ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον Δήμαρχο Αργοστολίου, ανέφερε ότι είναι διάχυτο το ένθερμο ενδιαφέρον του για τα θέματα του δήμου μας και ιδιαίτερα για τα ζητήματα παιδείας που εντάσσονται στην αρμοδιότητα του Δήμου, τόνισε ότι οι εντεταλμένες υπηρεσίες του Δήμου με έγκαιρο προγραμματισμό προέβησαν -ιδιαιτέρως κατά το διάστημα των θερινών διακοπών των σχολείων-, σε επισκευές, ανασκευές, συντηρήσεις των σχολικών μονάδων και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ανασκευή και στην ευρείας κλίμακας συντήρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αργοστολίου. Επίσης, ανέφερε ότι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κεφαλληνίας είναι έτοιμη, μόλις παραδοθεί το κολυμβητήριο, να ξεκινήσει σε οριζόντια βάση την εβδομαδιαία επίσκεψη και προπόνηση των μαθητών/τριών όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης του Αργοστολίου, καθώς και όμορων περιοχών. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου, κυρίως δε στη συντήρηση και λειτουργία των 33 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην περιφέρειά του, αναφέρθηκε τόσο στους διαθέσιμους όσο και στους διεκδικούμενους πόρους, τόνισε ότι στηρίζει το σημαντικό έργο των σχολείων μας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα κολύμβησης που επίκειται, εισηγήθηκε μάλιστα και την εφαρμογή του προγράμματος, εάν είναι δυνατόν, σε περισσότερα σχολεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...