Παράταση δήλωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα “Επιμόρφωση σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας (Δ.Δ.)”

Ανακοινώνουμε την ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ 
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ΄ ΦΑΣΗ (β΄ επιμορφωτική περίοδος) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Δ.Δ.)», MIS: 5032906 ως τις 31-03-2023 και ώρα 13.00, ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι καθώς δεν θα υπάρξει άλλη επιμορφωτική περίοδος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση συνολικής διάρκειας δεκατεσσάρων (14) ωρών (μέγιστο όριο απουσιών 2 ώρες).
Παρουσιάζονται ανά κεφάλαιο (α) η εργαλειοθήκη των πρακτικών Διδακτικής Διαφοροποίησης (β) διαφοροποίηση για μαθητές/μαθήτριες με αναπηρία/ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, (γ) διαφοροποίηση για μαθητές/μαθήτριες Ρομά, (δ) διαφοροποίηση για μαθητές/μαθήτριες με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο και (ε) διαφοροποίηση του κοινωνικού περιβάλλοντος μάθησης (στην αυλή, στο σχολικό κλίμα, στις δραστηριότητες).

Σε κάθε συνάντηση, συζητούνται σενάρια διδακτικής διαφοροποίησης από τη βιβλιοθήκη του μαθήματος η οποία περιλαμβάνει δεκάδες σενάρια ανά κεφάλαιο για όλες τις βαθμίδες και για τα περισσότερα μαθήματα.

Δεν προβλέπεται εργασία.

Προβλέπεται κουίζ πολλαπλών επιλογών, απεριόριστων προσπαθειών σε δοσμένο χρόνο ώστε να επιτευχθεί το απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας μετά το πέρας όλων των επιμορφώσεων και μόνον για όσους παρακολουθήσουν επιτυχώς.

Προβλέπονται τμήματα με την πλήρη υποστήριξη διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Η επιμόρφωση αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, ώρες 18.00-21.00 και ημέρες διαφορετικές από τις μεγάλες επιμορφώσεις του ΙΕΠ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...