Εγγραφές μαθητών-τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-2024

Ενημερώνουμε τους γονείς που θα εγγράψουν φέτος τα παιδιά τους, τους μαθητές και τις μαθήτριες, στα Νηπιαγωγεία της Περιφέρειάς μας (Κεφαλληνίας και Ιθάκης) για το επόμενο σχολικό έτος 2023-2024 ότι η προθεσμία της εγγραφής τους έχει οριστεί από 1 Μαρτίου έως και 20 Μαρτίου.

Ως προς τη διαδικασία των εγγραφών:

Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους γονείς – κηδεμόνες, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του κάθε Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://protieggrafi.services.gov.gr .

Οι γονείς- κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία « Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με τη χρήση κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, για τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου, για τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, για τα δικαιολογητικά που αφορούν στην παρακολούθηση του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος και του Αναβαθμισμένου Προγράμματος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, δίνονται από το κάθε Νηπιαγωγείο.

Η εγγραφή του νηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017(Α΄ 109).

Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Κεφαλληνίας

Δρ. Γεώργιος Φ. Αλεξανδράτος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...